Amb pancartes en forma de poma un miler de manifestants han desfilat pel centre de Barcelona. Demanen la reobertura del cas 4-F, però diuen que no es un cas aïllat i reclamen que es revisin diverses acutacions policials. Coincidint amb el novè aniversari del 4-F, han insistit a denunciar que es van produir irregularitats tant en la investigació policial com en procés judicial posterior. Els manifestants reclamen que es revisi la sentència del cas, pel qual quatre persones van anar a la presó. Això, després que la Fisclia ja hagi dit que creu que no hi ha proves per fer-ho. També després que el TSJC hagi defensat el procés judicial. Al pas per l'antic cinema de la via Laietana, s'ha repetit la imatge del juny de 2013, quan el van ocupar per projectar-hi el documental 'Ciutat morta'. Avui, l'han tornat a convertir en el cinema Patricia Heras. Uns metres més avall, davant la comissaria de la Policia Nacional, l'ambient ha estat molt diferent. Xiulets i crits contra l'actuació policial. La marxa, en la qual han participat amics i familiars dels encausats, ha transcorregut, de manera pacífica, fins la plaça de Sant Jaume.

La marxa ha arrencat passades les 19 h a la plaça de la Universitat, on ja s’havien concentrat centenars de persones. Allà mateix s’ha llegit un manifest per reclamar que es reobri el cas 4-F, una demanda que s’ha intensificat en les darreres setmanes. La fiscalia, però, ja va descartar aquesta possibilitat.

Quan els manifestants han arribat a l’antic Palau del Cinema de la via Laietana, l’han reanomenat “cinema Patricia Heras”, recordant així que en aquest espai es va veure per primera vegada el documental ‘Ciutat morta’ el juny de 2013.

La mobilització ha acabat amb una la plaça de Sant Jaume plena de gom a gom. En record a Patricia Heras, s’ha fet sonar música de Cindy Lauper.

Els realitzadors del documental ‘Ciutat morta’, que ha reobert el debat sobre els fets del 4-F, s’han sumat a la marxa. Xavi Ortega ha denunciat les pràctiques que, diu, permeten la impunitat de la Guàrdia Urbana i els processos judicials, en què al seu parer es tenen més en compte les declaracions policials que les dels ciutadans. Pel que fa al Premi Ciutat de Barcelona que atorgarà l’Ajuntament al documental, Ortega assegura que encara no han decidit si l’aniran a recollir però afirma que els diners del guardó serviran “per investigar més irregularitats policials”.

També han assistit a la manifestació familiars i amics dels quatre joves condemnats a presó per les lesions causades a un guàrdia urbà la nit del 4 de febrer de 2006 al carrer de Sant Pere Més Baix. La mare de Rodrigo Lanza, Marianna Huidobro, ha declarat que són moltes les persones que han patit abusos policials. L’excompanya de Patricia Heras, Sílvia Villullas, ha lamentat “nou anys d’injustícia” i ha destacat la importància de sortir al carrer per fer visible la seva denúncia.