Alba G. Corral ha protagonitzat un concert audiovisual basat en la imatge gràfica de la temporada del Palau de la Música, de la qual és artista resident. L’actuació ha tingut lloc a la Filmoteca en el marc del cicle Per Amor a les Arts, que posa en diàleg programes de diferents equipaments culturals.

Informàtica de formació, la madrilenya Alba G. Corral, és una reconeguda artista digital que treballa programant “software” generatiu per crear els seus espectacles visuals en diàleg amb la música. En la inauguració del Grec 2019 va actuar a l’amfiteatre de Montjuïc acompanyant el Kronos Quartet.

Colors i formes del Palau

Alba G. Corral va acceptar fa un any l’encàrrec de crear la imatge gràfica del catàleg de la temporada 2020-2021 del Palau de la Música. Aquest corpus de formes i colors li ha servit també per crear en directe ‘Perspectives’.

“Mai no faig el mateix perquè l’audiovisual es generea en directe, però la paleta de colors, els triangles dels vitralls, tot això és fruit del que vaig treballar per fer el catàleg. El Palau ja té una gran riquesa de colors i formes imitant la natura. Em va molt bé perquè a mi m’agrada carregar les imatges”, comenta l’artista.

Homenatges a Alicia de Larrocha i Victòria dels Àngels

En aquesta ocasió Corral ha creat també la música a partir d’un seqüenciador d’àudio, però emprant enregsitraments de fragments de piano d’Alicia de Larrocha o de veu de Victòria dels Àngels. “He volgut retre homenatge a grans dones que han passat pel Palau”, afirma Corral.

L’11 de març i en el marc de la seva residència, oferirà al Palau un espectacle visual amb música en directe dels pianistes Juan de la Rubia i Marco Mezquida.