Gràcia ha celebrat aquest dilluns a la tarda la cavalcada principal de Sant Medir. La gran pluja de caramels i llaminadures ha començat passats uns 10 minuts de les 20 h. Totes les colles, els cavalls, els camions i carruatges han sortit des del carrer de Nil Fabra i aniran baixant per Gran de Gràcia per acabar al pla de Nicolás Salmerón, just abans d’arribar als Jardinets de Gràcia. Les colles han anat baixant per ordre d’antiguitat. La desfilada l’ha obert la Guàrdia Urbana muntada que ha estat acompanyada per la banda i membres de la Federació de Colles de Sant Medir. La festa té una llarga tradició, concretament 189 anys.

Els més matiners

Al matí, també s’ha celebrat la festa i no només a Gràcia, també a Sarrià i Sant Gervasi. Com és tradició, els cavalls han estat els més matiners de la festa dolça de Sant Medir. Aquests animals han anat ocupant els carrers de la Vila de Gràcia mentre els genets els preparaven per sortir a desfilar. A les 9 h s’han iniciat les cercaviles i s’han llançat els primers caramels del dia a la gent que s’han trobat pel camí. Totes les colles han fet diversos recorreguts i han passat per la plaça de la Vila de Gràcia. Enguany hi participen un total de 25 colles i 1.100 romeus i romeves que desfilen acompanyats de bandes de música i un total de 240 cavalls.

A Sarrià i Sant Gervasi també celebren aquesta diada amb colles que han recorregut els barris del Farró, Sant Gervasi de Cassoles i Sarrià.

45 tones de caramels

El president de la Federació de Colles de Sant Medir, Josep Anton Torralba, ha cridat a la ciutadania a participar-hi i ha advertit: “No cal que la gent es tiri a sobre dels camions perquè hi ha caramels per a tothom”. En total, es llançaran al llarg del dia 45 tones de dolços. 

Sant Medir és el 3 de març, però quan la festivitat cau en diumenge es trasllada al dilluns següent.