Primer dia del Saló del Còmic i, previsiblement, el més tranquil de tots. Un bon moment, per tant, per fer col·lecció de signatures. Moltes de les quals personalitzades. "Es guarden, s'emmarquen, es guarden dins els mateixos còmics i van a la col·lecció, cadascú té la seva forma de col·leccionar-les." Una altra cua, força llarga, l'hem trobada davant l'estand on aquesta tarda ha signat el canadenc Guy Delisle. Què en destaquen? "El humor y la conciencia política, porque es un libro sobre el socialismo, comunismo, capitalismo, del suroeste de China.(...) Me encanta y ahora quiero la firma del autor." Però no tothom ve a comprar. "Más que una forma para conseguir publicar es una manera de hacer contactos, conocer otros autores." També hi ha estudiants de dibuix amb esperança de fer-se un nom en el sector. "Lo veo complicado pero imposible no. Hay que tener fe, lo conseguiré." Entre els visitants hi ha autèntics fanàtics del còmic. "La posibilidad de conseguir artículos interesantes que no están disponibles a sitios pequeños como el que yo vengo a buenos precios." Hi ha qui ho veu, també, com una activitat familiar. "Hem comprat la nau Star Wars, que fixeu-vos, fins i tot fa llum i so. Ens agrada tot. Hem comprat 'The walking dead', còmics, l'últim del 'SuperLopez'." De moment, pare i fill ja van així de carregats. I això que només han visitat la meitat del Saló.

L’exposició “Per un  grapat de còmics”, amb forts i poblats, guiada per indis i vaquers aprofita l’auge del gènere i mostra més de 100 pàgines d’originals de còmics i  il·lustracions d’autors que fan un  recorregut pels escenaris habituals del western.

També s’hi pot veure l’exposició “Els 75 anys de Superman”, dedicada a l’obra de Jerry Siegel i Joe Schuster, els autors que han dibuixat Superman aquests anys.

A migdia, el conseller Ferran Mascarell, el tinent d’alcalde Jaume Ciurana i el director del Saló, Carles Santamarí, han inaugurat la fira.

El Saló del Còmic té, en aquest edició, un pressupost de 700.000 euros. L’aportació pública a l’edició d’enguany ha caigut un 5% i la 31a edició tindrà un pressupost d’entre 650.000 i 700.000 euros. El preu de l’entrada passarà dels sis euros, que valia l’any passat, als set. L’entrada reduïda passa dels quatre als cinc euros. L’abonament escolar es mantindrà a dos euros.