Aquest dijous ha obert les portes el 36 Saló Internacional del Còmic de Barcelona, que se celebrarà fins diumenge dia 15 d’abril al recinte firal de Montjuïc. L’edició d’enguany introdueix canvis per mantenir el públic fidel, entre les quals hi ha una àrea de 3000 metres quadrats dedicada a divulgar el còmic entre els més petits.

Superlópez, el popular superheroi creat per Jan, compleix 45 anys i el Saló del Còmic d’enguany li ret un homenatge en forma d’exposició. El mateix autor és alhora el creador del  cartell de la fira, que aquest any arriba a l’edició número 36. D’altra banda, el Saló del Còmic també recorda les revistes espanyoles de còmics per a adults (‘Víbora’, ‘Totem’ o ‘Cairo’, entre d’altres) aparegudes entre 1978 i 1992 a través de la mostra antològica “Les revistes del boom del còmic (per a adults)”.

Novetats per mantenir el públic fidel i captar nous visitants

Els principals canvis que el saló ha introduït aquest any és l’ampliació de l’espai amb 50.000 metres quadrats i 180 expositors i un nou espai. Es tracta del Comic Kids, una gran àrea d’uns 3000 metres quadrats que dona prioritat a la divulgació del còmic entre els més petits, però també a les famílies.

Els còmics de sempre

El còmic clàssic es veurà representat a “Jack Kirby, The King of Comics”. L’exposició, dividida en dues parts, repassarà la trajectòria professional d’aquest autor nord-americà amb 31 originals seus. El Saló Internacional del Còmic se celebrarà al recinte firal de MontjuÏc des d’aquest dijous fins diumenge 15 d’abril.