La presó Model s’ha transformat de dalt a baix per un dia. És el primer de quatre més que vindran i ompliran l’Eixample d’actes culturals en defensa dels drets i llibertats individuals i col·lectius impulsats per No Callarem. L’èxit d’assistència ha estat rotund: la cua de persones que volien accedir a la Model ha donat la volta a l’edifici. A més de veïns de l’Eixample, entre els assistents també s’hi han pogut veure persones conegudes del món de la cultura i nombrosos llaços i símbols grocs.

Presó Model - No Callarem

Un cop a dins han pogut veure diverses performances de ball, exposicions, projeccions artístiques i accions a les antigues cel·les: des d’un home nu i callat fins a un espectacle de dansa contemporània. En algunes d’elles, i d’acord amb l’objectiu de la cita, s’han il·luminat els escrits i manifestacions de llibertat que hi havia dibuixats i que havien fet els presos que hi havien viscut.

Presó Model - plataforma No Callarem

En paral·lel a les accions culturals també s’ha celebrat un debat sobre art i activisme en què han participat filòsofs, artistes i activistes i que ha moderat per la periodista i dona de Jordi Cuixart, Txell Bonet. Els ponents han recriminat que la llibertat d’expressió ha fet un clar retrocés, tant en l’àmbit artístic com la premsa o les xarxes socials, a nivell col·lectiu.

Les accions de la plataforma van començar aquest dilluns amb la difusió del videoclip ‘Los Borbones son unos ladrones’.