La Sala Parés exposa les 30 il·lustracions que Brigitte Szenczi i Juan Antonio Mañas han fet per al llibre programa dels Amics del Liceu. Són tres obres per cadascuna de les 10 òperes que conformen la present temporada.

Per representar en tres imatges cadascuna de les 10 òperes, programades al Liceu, han fet confluir en una mateixa il·lustració elements pictòrics, cinematogràfics, literaris o mítics. Així per exemple, per il·lustrar ‘Madama Butterfly’, de Puccini, una primera obra beu de les estampes japoneses, una segona s’inspira en la pel·lícula ‘Tatuatge’ de Yasuzo Maumura, i una tercera, emula el pintor simbolista Elihu Vedder. Anàlogament, una il·lustració de ‘La italiana in Algeri’, de Rossini, fa referència a una fotografia de Federico Fellini i Oriana Fallaci.

Brigitte Szenci i Juan Antonio Mañas

Szenczi i Mañas vinculen sovint la seva pintura amb altres llenguatges artístics. Per això no és estranya la profusió de referents que apareixen en les il·lustracions. Tot i que no treballen mai a quatre mans, Szenczi i Mañas exposen junts des de fa anys, i no és el primer cop que ho fan a la Sala Parés. Complementària a la mostra d’il·lustracions, s’exposen un seguit de teatres en miniatura que il·lustren altres òperes no incloses a la present temporada, com ‘La flauta màgica’. El conjunt romandrà visitable a l’espai 3 de la Sala Parés fins al 10 de novembre.