Els residents seran Gisle Martens Meyer, Raquel Gualtero i la companyia Atresbandes, que treballa amb les noves tecnologies. El director artístic de la sala Hiroshima, Gastón Core, ha explicat que es tracta d’una manera d’aprofitar l’espai en moments en què hi ha poques exhibicions. En aquest sentit, Core ha deixat clar que la prioritat de la sala és oferir espectacles. Tot i així, ha assegurat que “convertir-se en una residència artística és una bona manera de participar en nous projectes emergents”.

Els residents no només hi desenvoluparan els seus espectacles, sinó que també oferiran exhibicions d’altres projectes antics. Segons Gastón Core, es tracta d’una col·laboració que alguns d’ells ja havien demanat des que es va inaugurar la sala, l’abril de 2015. Per tirar endavant la iniciativa, els responsables de l’espai han escollit tres projectes amb els quals se senten identificats. El cicle arrenca aquest mes de gener i s’allargarà fins al 9 d’abril, coincidint amb la festa del primer aniversari del local.

Entre altres objectius, convertir-se en una residència artística “és una manera d’arribar a nou públic“, assegura Core. Diu que és una manera de posar-se en contacte amb altres agents culturals de la ciutat, com la companyia Nupura, LiveSoundtracks i El Palomar.