En un acte presidit per l’alcaldessa, ​​Ada Colau, la presidenta de l’Acadèmia, Isona Passola, ha dit que aquest acte és el més emotiu de l’any, ja que el sentit de grup de la Acadèmia pren molta importància. Enguany la distincions de membre d’honor han estat per a l’exhibidor cinematogràfic Narcís Agustí, l’actriu Assumpció Balaguer, el periodista cinematogràfic Jaume Figueras, la directora durant 45 anys de la revista ‘Fotogramas’, Elisenda Nadal, i el fotògraf i director de cinema i publicitat, Leopoldo Pomés.

Els VIII Premis Gaudí es lliuraran el 31 de gener en una gala conduïda per l’actriu Rossy de Palma. Les favorites d’aquest any són la comèdia ‘Anacleto: agent secret’, de Javier Ruiz Caldera, i el drama ‘El rey de La Habana‘, dirigit per Agustí Villaronga, amb dotze nominacions cadascuna. Un altre film que té moltes possibilitats d’emportar-se més d’un guardó, entre d’altres el de millor direcció, és ‘Truman’, de Cesc Gay. També destaquen les set nominacions de ‘Barcelona, nit d’hivern’, de Dani de la Orden.

Altres pel·lícules nominades són ‘El camí més llarg per tornar a casa’, que opta a cinc guardons; ‘L’adopció’, ‘La novia’ i ‘Palmeras en la nieve’, amb quatre nominacions cadascuna, i ‘Nobody wants the night’ (‘Ningú vol la nit’), amb tres.