Esteve Riambau, director de la Filmoteca de Catalunya, ha afirmat a BTV que el nombre de sales de cinema per habitant és molt superior a la mitjana europea i, a més, estan mal distribuïdes. Assegura que aquest problema no només afecta la ciutat, sinó també la resta de Catalunya i l’estat. Riambau apunta que, a més, “han pagat justos per pecadors i han tancat moltes sales que potser no haurien hagut de fer-ho”.

El cineasta ha confirmat el bon estat de salut de la Filmoteca, que ha tancat el 2015 amb quasi 150.000 espectadors, fet que suposa un increment del 8 % respecte a 2014. La mitjana d’espectadors per sessió és de 107. Un dels motius del creixement, segons Riambau, és la nova ubicació (al Raval des de 2012) així com el preu de l’entrada, de només quatre euros. “El cinema és molt més car”, ha recordat.

Riambau també constata que pel que fa al perfil de l’espectador, “comença a haver-hi gent més jove, hem reduït alguns cabells blancs”. Reconeix, això no obstant, una llacuna: els qui ara tenen 25 anys, diu, formen part d'”una generació perduda que no ha anat mai al cinema”.

Aquest 2016 s’homenatja la directora Isbel Coixet. Ahir mateix es va fer la presentació de Dones (Bastant) Perdudes, amb 350 persones a la sala.