El nombre de visitants als museus i col·leccions municipals va augmentar l'any 2015 un 10 %, en passar dels 5.300.000 visitants de 2014 als gairebé sis milions de l'any passat. Són dades encara provisionals que ha facilitat l'Institut de Cultura de Barcelona. El museu que va tenir més afluència de públic va ser El Born Centre Cultural, amb un milió i mig de visitants. Respecte a 2014, any en què es va inaugurar el complex coincidint amb el tricentenari de 1714, ha perdut un 20 % de públic però segueix liderant el rànquing de la ciutat. El Museu Picasso va rebre 1.000.000 de visitants. Exposicions com "Picassó-Dalí / Dalí-Picasso", que confrontava els dos artistes, van permetre al museu créixer un 8 % en un any en què va apostar per un nou sistema de venda d'entrades per evitar cues. El segueix el Museu d'Història de Barcelona, que va perdre un 7 % de les visites. El recompte inclou totes les seus d'aquest museu a la ciutat, com la de la plaça del Rei o la Casa de la Guarda del Parc Güell. També s'han fet públiques les dades dels centres de l'Obra Social La Caixa. El CaixaForum va aconseguir 775.000 visites amb l'exposició "Pixar. 25 anys" com la més vista del recinte. Per la seva banda, el CosmoCaixa també va tenir una xifra similar de visitants, molts atrets per la mostra "Experiment any 2100". Per acabar el recompte, el Castell de Montjuïc també va tenir bona afluència, així com el MACBA, que ha situat la polèmica exposició "La bèstia i el sobirà" com una de les més vistes.

Dels museus que gestiona l’ICUB, el segon museu més visitat de la ciutat és el Picasso, que ha guanyat 80.000 persones respecte a les dades de 2014 i ha arribat al milió de persones que l’han visitat. Exposicions com “Picassp-Dalí / Dalí-Picasso”, que confrontava els dos artistes, van permetre al museu créixer un 8 % en un any en què va apostar per un nou sistema de venda d’entrades per evitar cues.

910.000 persones han passat pel MUHBA. Més de la meitat, 525.000, corresponen a la Casa del Guarda del Parc Güell. Les dades provisionals de l’ICUB assenyalen que el Castell de Montjuïc ha rebut 665.000 visitants. Els equipaments estrenats durant aquest últim any, el Museu de Cultures del Món i el Museu Etnològic, han tingut 91.000 i 11.000 visitants respectivament.

També s’han fet públiques les dades dels centres de l’Obra Social La Caixa. El CaixaForum va aconseguir 775.000 visitants amb l’exposició “Pixar. 25 anys” com la més vista del recinte. Per la seva banda, 733.778 persones van passar pel CosmoCaixa, moltes atretes per la mostra “Experiment any 2100”.

La fundació que gestiona el Museu d’Art Contemporani de Barcelona també ha explicat les seves xifres de visitants. El MACBA va rebre 321.341 visitants durant el 2015. L’exposició més visitada va ser “Desitjos i necessitats. Noves incorporacions a la Col·lecció MACBA”, seguida de la polèmica mostra “La bèstia i el sobirà”.