La nostra convidada d’avui ha dedicat la seva vida a la música… sense gravar cançons. I és que Judit Llimós és d’aquelles figures imprescindibles perquè la indústria musical funcioni, malgrat que prefereixi les bambolines als escenaris. Mànager de diversos grups, entre els quals Els Amics de les Arts, ha estat programadora de la sala Jamboree i directora de Músiques Modernes a L’Auditori. Ara, compagina la feina com a directora artística de TheProject amb la seva tasca al capdavant del Guitar BCN 2020. I avui seu al nostre sofà, on ens agrada molt parlar de música, però que no es preocupi que no li demanarem un solo de guitarra.

 

Guitar BCN 2020: més gran i més ambiciós

Judit Llimós ens desgrana la programació del Guitar BCN 2020, en què hi ha clàssics de la talla de Jethro Tull o Peter Frampton que s’acomiada dels escenaris, i d’alters de consolidats com Kevin Johansen o Xoel López. Amb un pressupost de gairebé dos milions d’euros, 47 artistes i una cinquantena de concerts, la nova edició del festival s’estén a diverses sales de Barcelona, de la BARTS al Razzmatazz, del Sant Jordi Club a l’Auditori Fòrum, i espera l’assistència de 65.000 espectadors. Entre els assistents, gent que ha crescut amb el festival i que volen gaudir de noms com Pablo Milanés o Pat Metheny, i d’altres més joves que no es perdran els concerts de Danny Ocean o Mastodonte, la banda de l’actor i músic Asier Etxeandía, que toca per primer cop a Barcelona.

L’aposta pel talent català

A més de tots aquests noms, el Guitar BCN 2020 reitera la seva aposta pel talent de casa nostra, amb artistes com Judit Neddermann, Nuria Graham, Arnau Griso, Nil Moliner, Gabriela Richardson o Pau Vallvé, que constaten el bon estat de salut de la música catalana. Al llarg de la seva història, el festival ha crescut i ha potenciat l’escena local, i això ha constituït una sinergia indispensable per entendre el bon moment de la indústria actual. El Guitar BCN 2020 omplirà de música les sales de Barcelona fins al mes de novembre.

Guitar BCN 2020