La immediatesa informativa i el valor del directe ha estat el tema central de la primera taula de debat de l’Infolocal 2020. La cobertura dels aldarulls per la sentència del procés a Barcelona —que van merèixer el premi Muriel Casals de Comunicació a betevé— o la de l’explosió a la petroquímica de Tarragona són dos exemples de notícies que s’han abordat.

“Una televisió local té un coneixement del terreny que li permet no ficar la pota en un moment en què necessites molta espontaneïtat i fer referències de context per explicar què està passant”, ha comentat Sergi Vicente, director de betevé.

Pla estratègic per als propers anys

L’Infolocal 2020 s’ha celebrat a l’edifici Media-TIC de Barcelona, on betevé ha fet d’amfitriona. Durant la jornada de debat d’aquest dimecres també s’ha parlat sobre el pla estratègic que La Xarxa Comunicació Local vol elaborar de cara als propers anys amb l’objectiu de reforçar el paper dels mitjans locals i de sumar esforços per encarar els canvis del sector. Segons explica Marc Melillas, cap d’estratègia de La Xarxa, “la voluntat és que esdevingui un pla de plans, és a dir, que a partir de les necessitats dels mateixos mitjans locals definir el pla estratègic de La Xarxa.” La jornada també ha servit per reivindicar el servei públic que presten dels mitjans locals.