Rosa Peral

(ACN) Rosa Peral ha carregat contra la sèrie de Netflix ‘El cuerpo en llamas’, que considera que és “malintencionada”. En una entrevista a Catalunya Ràdio ha assegurat que està causant un impacte negatiu en les seves filles i que “ningú no s’ha parat a pensar en el dany que els està provocant”. L’exagent de la Guàrdia Urbana ha defensat que no ha cobrat ni un euro per a aquest programa: “L’únic que he guanyat és que la gent m’enfonsés amb la sèrie”.

Peral considera que no troba cap voluntat d’informar en la sèrie i lamenta que ningú no ha tingut en compte que les seves nenes ara són adolescents. “No ho he fet per mi, sinó pel que poden patir elles, pel que poden dir-los els que les envolten”, ha comentat. L’exagent de la Guàrdia Urbana ha fet aquestes declaracions en una entrevista telefònica que ha concedit a Catalunya Ràdio des de la presó de Mas d’Enric, on està complint la seva condemna de 25 anys de presó per la mort del també policia de Barcelona Pedro Rodríguez.

Assegura que no ha cobrat per cap programa ni documental

Sobre la decisió de l’Audiència de Barcelona d’ordenar lembargament dels possibles pagaments que tant ella com Albert López, també condemnat pel cas, hagin pogut percebre per la producció de sèries de ficció o documentals, ha estat taxativa i ha remarcat que no ha cobrat res. “M’han arribat comentaris sobre que jo he guanyat diners, però no és cert”. La condemnada assegura que tampoc no ha percebut cap compensació pel documental ‘Las cintas de Rosa Peral’, tot i que ha admès que es va fer per afavorir-la en veure la dimensió que va agafar el cas abans del judici.

En aquesta mateixa línia, l’exagent de la Guàrdia Urbana ha parlat sobre la polèmica al voltant del documental i sobre les declaracions d’alguns periodistes que creu que van ser manipulats. “Més que donar la meva versió dels fets, el que pretenia era mostrar que el cas es va fer molt mediàtic abans del judici i que quan jo hi vaig arribar ja semblava culpable”, ha relatat Peral. Explica que va sentir que “havia de demostrar que no ho era”.

Lamenta no haver denunciat Albert López

Peral ha mantingut la seva innocència i la tesi que va defensar en el judici: que qui va matar Pedro Rodríguez va ser Albert López . Amb tot, ha dit que es “penedeix” de no haver anat a la policia el dia en què, segons ella, van tenir lloc els fets. “En lloc de seguir-li el fil, tenir tanta por i escriure els missatges, hauria d’haver anat a la policia”, ha lamentat. Peral ha dit que “no confia en la justícia ni en la policia” perquè al llarg de la seva vida ha rebut “molts pals”.

Sobre l’expedient disciplinari que Justícia li ha obert per concedir entrevistes telefòniques des de la presó sense permís previ, ha defensat que no està fent “res mal fet” i que ha atès els mitjans des de la cabina de telèfon pública de la instal·lació. Segons Catalunya Ràdio, Peral ja hauria rebut una sanció per un mal ús del règim intern de comunicacions, de forma que actualment només es pot comunicar amb els seus familiars directes.