QUIM TORRRA, director d'El Born Centre Cultural: "El 2014 tot ens ve de cara, el Tricentari, la novetat...és fantàstic. El repte pel Born és el 2015 no hi ha cap mena de dubte. Per tant hem de ser seriosos i curosos, però penso que ho estem encarant molt bé. Dubto que poguem tornar a repetir aquestes xifres històriques que en el primer any se situaran per sobre dels 2 milions de visitants. Això serà molt difícil de mantenir. Per mi l'èxit és continuar lluitant perquè aquest sigui un espai de referència cultural al país, un punt de trobada entre la història i la cultura catalana. Vitalitat d'activitats, conferències i presentacions de llibres... que hi hagi molta literatura, música i molt art".

L’efecte novetat i els actes del Tricentari han jugat a favor d’El Born Centre Cultural l’any de la inauguració de l’equipament. Així ho ha reconegut Quim Torra a l’entrevista del ‘BTV notícies matí ‘: “El 2014 tot ens ve de cara, dubto que tornem a repetir aquestes xifres històriques”. El Born va deixar sorpresa a la direcció en superar totes les previsions més d’un milió de visitants en sis mesos. Torra ha assegurat que “seguirem lluitant perquè sigui un espai de referència cultural del país”. Segons el director, el repte de 2015 serà programar diversitat d’activitats entre literatura, música i art.

El perfil del turista és ben diferenciat, depenent del moment del dia o de la setmana. De dilluns a divendres i sobretot als matins hi ha escolars i jubilats, ha dit Torra, mentre que durant el cap de setmana s’acosten més famílies i gent de comarques.