És difícil triar-ne una de preferida entre aquestes 10 cançons eclèctiques, alegres o iròniques. ‘El jersei’ és, de moment, la més coneguda: explica la veritable història de la peça de roba preferida del cantant Dani Alvarez, així com el drama que li va passar: “Un dia se li va aferrar un xiclet i no el vaig saber treure.”

Alvarez, que ha compost i escrit la majoria de les cançons -la seva altra afició és musicar versos d’autors com Enric Casasses, Raúl Rivero o Gabriel Ferrater- sap sublimar la quotidianitat i retre un homenatge sensible als objectes que li han estat fidels com animals de companyia: “Una vida de jersei són set anys de vida de persona”, diu la cançó.

També té molta facilitat per canviar de registre i imitar els sons i accents illencs -siguin de Mallorca o de Cuba- que deixa entreveure un profund coneixement i interès per les llengües i les músiques. Va estudiar fagot al Conservatori, i fa cinc anys que es va trobar amb els altres musics del grup, amb qui compartia la mateixa sala d’assaig. Ara Venancio s’ha estabilitzat amb un trompetista (Leo Torres), un guitarrista (Joan Gil), un baixista (Gerard Cantero) i un percussionista (Bernat Torras). El grup té una formació sòlida que li permet gaudir més en directe, cosa molt apreciada pels espectadors. “El contacte amb el públic és un estímul. Té aquest punt d’adrenalina que fa que surtin les coses”. Ara comencen una gira que passarà per Barcelona el mes de maig.