L’exposició “Doble autorització”, de Lola Lasurt, s’inaugura aquest dijous i es podrà visitar del 28 de març al 24 de juny, a la Fundació Miró. Es tracta de la tercera exposició del cicle Arqueologia Preventiva de l’Espai 13, que s’emmarca dins la programació del Tricentenari.

Lasurt analitza diferents rituals de record de Joan Miró i Francesc Ferrer i Guàrdia, com són alguns treballs audiovisuals o els monuments que es dediquen al pedagog, que es troben a Barcelona i Brussel·les. També presenta imatges de turistes davant de la rèplica d’aquest monument, ubicat des de 1990 als accessos de l’Anella Olímpica de Montjuïc, que sovint es confon amb la figura d’un atleta.

També s’hi pot veure una mostra pictòrica de la reivindicació ciutadana que va haver a Mont-roig del Camp per tal que es posés el nom de Joan Miró a la plaça principal d’aquest municipi. Per a la interpretació d’aquestes pintures abstractes ha comptat amb la col·laboració dels participants en el taller de pintura de l’Espai 14-15, dels estudiants de batxillerat artístic de l’Institut Bellvitge i del Centre Esclat de l’Hospitalet de Llobregat.