XAVIER PASCUAL, Associació Professional de Representants, Promotors i Mànagers de Catalunya "Ens agradaria demanar a tots aquests alcaldes, futurs alcaldes, regidors que si realment aposten pels festivals que no facin allò d'arribar i tot el que havíem fet abans ens ho carreguem, sinó que si realment els festivals són importants, que segueixin apostant que els festivals estiguem per sobre de les sigles, dels partits polítics".

Barcelona lidera el nombre de festivals que es fan a Catalunya. El 2014 a la ciutat se’n van fer 59 dels 360 que es van fer a tot el territori català, amb 742.175 espectadors. A més, festivals com el Primavera Sound o el Sónar fan que sigui a la ciutat on aquest tipus d’activitats generin més activitat econòmica.

Per primera vegada s’ha fet un acte conjunt de presentació de la temporada de festivals. L’esdeveniment, que a partir d’ara vol fer-se cada any, l’organitza el Departament de Cultura i té la denominació de Catalunya, país de festivals.

Des del sector, el responsable de l’Associació Professional de Representants, Promotors i Mànagers de Catalunya, Xavier Pascual, i després de les eleccions municipals, ha demanat als nous alcaldes que “no facin allò d’arribar i tot el que havíem fet abans ens ho carreguem”, destacant la importància de l’actual model de festivals per la promoció de la cultura i el desenvolupament econòmic de les ciutats.