L’emblemàtic Museu de Cera, situat al final de la Rambla, torna a obrir portes completament renovat. La instal·lació, que es podrà visitar a partir d’aquest divendres, 4 de desembre, es manté a l’antic palauet del passatge de la Banca, però s’ha canviat de dalt a baix. També han canviat les figures de cera, les protagonistes del museu. N’hi ha més de 128, el 70 % de les quals són noves, i estan repartides en 28 escenaris.

Una experiència interactiva

Aquest dijous els nous gestors de l’equipament, l’empresa Advanced Leisure Services, han presentat el nou projecte. Entre les novetats principals hi ha la incorporació d’escenografies canviants, que permetran una visita més dinàmica, amb elements d’interacció amb el visitant. La reforma de l’espai i la incorporació per la tecnologia han suposat una inversió de sis milions d’euros. Tot i aquest canvi integral, el museu també conserva algunes escenografies i elements del projecte anterior.

Un museu interactiu i pensat per a tots els públics. I amb un lloc reservat perquè els visitants d’arreu del món descobreixin la cultura catalana.

Museu Cera Castellers

Figures de cera més actuals

L’altra gran renovació del museu són els personatges de cera. De les 200 figures que hi havia en el projecte anterior, en queden poques, el 70 % són de nova creació. S’han incorporat personatges més actuals i icones de la la ciutat que faltaven, com Floquet de Neu.

S’ha incorporat la majoria de personatges emblemàtics del segle XXI, i molts dels referents catalans actuals, com Rosalía, els Germans Roca i Carme Ruscalleda, Messi, Pau Gasol o Marc Márquez. També s’han renovat les figures internacionals. No hi falten líders polítics com Obama i Merkel; icones de la música actual com Taylor Swift, Rihanna o Adele; del cinema com un joveníssim Tom Hanks assegut al banc de Forrest Gump, Brad Pitt o Leonardo DiCaprio, i del canvi climàtic com Greta Thumberg. L’espai també està pensat perquè els visitants s’hi puguin fotografiar amb les figures fetes a escala real.

Museu de cera Rosalia

Amb la reobertura del museu es recupera un dels espais emblemàtics de la Rambla i els nous gestors preveuen crear 40 llocs de treball. En declaracions a betevé, el director creatiu del museu, Toni Cruz, ha explicat que l’objectiu és que aquest sigui un pol d’atracció a la Rambla.