Les figures de Greta Thunberg i el Floquet de Neu a l'entrada del Museu de Cera

(ACN) El nou Museu de Cera de Barcelona ultima la reobertura després d’un any de redefinició del projecte i una inversió de sis milions d’euros a càrrec dels nous gestors de l’equipament. A partir del 4 de desembre l’emblemàtic equipament, situat al final de la Rambla, tornarà a rebre visitants, que es trobaran fins a 120 personatges, un 70 % dels quals són nous i inclouen des de Greta Thunberg fins a Floquet de Neu.

L’experiència al museu serà més dinàmica gràcies a escenografies canviants i a la tecnologia com a nova aliada. Toni Cruz, director creatiu del projecte i expresident d’Endemol, ha explicat aquest dimarts que han volgut fer un museu “una mica diferent, on hi hagi interacció, la gent pugui jugar amb els personatges i hi hagi històries darrere”.

La renovació del Museu de Cera ha durat al voltant d’un any, després que els antics gestors es van vendre l’explotació de l’espai, entre altres raons per la caiguda de visitants en els últims anys. Qui ha agafat el relleu és l’empresa Advanced Leisure Services, gestora d’altres espais culturals com el Castell de Montjuïc o el Palau Moja. Ángel Díaz, director general del projecte, ha explicat que “el museu és un actiu de la ciutat des dels anys 70” però van detectar “que estava adormit” i van fer un projecte “per renovar-lo de forma integral” i convertir-lo en un “projecte per a la ciutat”.

Rostres i tecnologia nous

D’entrada, la renovació del museu ha consistit a rejovenir la cartera de personatges que s’hi presenten. De les 200 personalitats històriques que s’hi exhibien en quedaran poques, ja que un 70 % seran noves i més actuals, en un intent de connectar amb les noves generacions. Així, no hi faltaran des d’algunes icones de la ciutat que mancaven, com Floquet de Neu, fins a la jove lluitadora pel clima Greta Thunberg, i molts altres personatges de la política i la cultura del segle XXI que l’equipament encara no vol revelar. Aquest dimarts han volgut mostrar l’entrada al museu de Thunberg i Floquet de Neu com un símbol de la nova etapa que està a punt de començar.

El nou Museu de Cera conservarà, amb tot, alguns elements del vell, començant per la seu física en aquest palauet del passatge de la Banca, i també algunes escenografies i elements que s’han salvat de la renovació.

Revitalitzar el museu i la Rambla

D’aquesta manera, els impulsors de la “modernització” del museu esperen que les visites remuntin, i voldrien contribuir de passada a una revitalització de la Rambla com a espai d’ús ciutadà. Toni Cruz ha assenyalat que “el museu va anar decaient perquè no hi havia personatges nous” i assegura que la seva idea és “recuperar la història de Barcelona —en referència a la incorporació de personatges d’interès local— i que els barcelonins tornin al museu”. Cruz ha remarcat que volen reivindicar la Rambla i que no siguin només com són ara, sinó que la gent de Barcelona hi baixi”.

L’Ajuntament de Barcelona va anunciar que els primers treballs de reforma de la Rambla començaran el 2021.