El premi Nou Barris en modalitat d'entitats ha recaigut enguany en una de les més joves del districte, la Colla Gegantera de Nou Barris. L'entitat va néixer fa tres anys però ha tingut una activitat molt intensa. ALEX MUÑOZ, president de la Colla Gegantera de Nou Barris "Volíem recuperar aquesta colla amb la intenció de tenir representació a Barcelona i arreu de Catalunya. Tot va començar arreglant el Baró i la Trini, que eren els únics gegants que teníem aquí a Nou Barris, que estaven fets malbé i tot va anar una mica rodat. Vam fer un grupet de gent, vam anar buscant músics." A partir d'aquí van organitzar i acudir a festes i trobades. Però van fer créixer l'entitat augmentant la família de gegants. EDGAR COLLADO, Colla Gegantera de Nou Barris "Apareix la idea i tenim el projecte de crear una nova parella de gegants. Quan se'ns acut, aprofitant la celebració del Tricentenari, que el millor que podem fer dins el món geganter i també des del districte de Nou Barris, és crear la parella de Gegants de Tricentenari, ara també anomenats Gegants de Sant Jordi, que són la parella que han representat el Tricentenari per tot Catalunya." També tenen un capgròs i, des de fa uns dies, una nova gegantona, l'Eulàlia de Can Basté. Els geganters encara tenen molts projectes per fer. NURIA GARCÍA, Colla Gegantera de Nou Barris "Iniciarem tot un any de celebracions pel trentè aniversari de la Trini i el Baró. El mes d'agost anem a l'aplec internacional de l'Adifolk a Turí, que per nosaltres també és una experiència molt interessant, i jo crec que serà molt gratificant i, a més, ens dóna projecció internacional que crec que també està molt bé per a una colla tan jove com la nostra." L'entitat també vol apropar els gegants a les escoles, per difondre el folklore català i crear un planter de geganters de cara al futur.

Només fa tres anys que fan ballar la Trini i el Baró, però en aquest temps han treballat tant per revifar i difondre la cultura catalana i gegantera al districte que el jurat els ha considerat mereixedors d’aquest reconeixement. La colla va recuperar i rehabilitar les dues figures, fins aleshores utilitzades per als andreuencs. Aquesta parella celebra aquest any els 30 anys. Però els geganters de Nou Barris  van anar més enllà i han creat primer la parella del Tricentenari, el Baró de Pinós, Josep de Galceran, i la seva dona, Agustina d’Urries. A més, han construït el capgròs del fundador de l’entitat Els Propis, amb els quals mantenen un estret lligam, i han presentat també la gegantona Eulàlia de Can Basté.

La colla ha rodat per molts barris i pobles de Catalunya i, fins i tot, té una cita internacional aquest mes d’agost, en una trobada a Torí. Els membres de l’entitat no deixen de pensar en nous projectes.  El primer, de cara al futur, és difondre la cultura gegantera a les escoles, per tal d’animar els nens a implicar-se en l’entitat i assegurar així la trajectòria de la colla.