La Iolanda Fresnillo ha treballat 15 anys en el sector de la cooperació i des del juliol passat és la directora de la Fundació Tot Raval. IOLANDA FRESNILLO, directora de la Fundació Tot Raval "Substituint la Núria Paricio, que havia fet una funció extraordinària en els últims 12 anys, i assumint aquesta responsabilitat meravellosa, però a la vegada, complexa. Vull creure que amb aquests 10 mesos que he estat a la Fundació Tot Raval, aquestes desconfiances s'han anat polint." Tot i que coneix molt bé el teixit associatiu no era conscient de la diversitat d'entitats que hi ha al barri. IOLANDA FRESNILLO, directora de la Fundació Tot Raval "Des de les més grans fins a les més minúscules, tractant temes molt diferents. És una heterogeneïtat que quan veus el Raval des de fora no és visible, i una altra cosa que m'ha sorprès molt és aquesta voluntat de coordinar-se." Apunta com a principal repte ser més participatius, i tot i que continua la tasca engegada anys enrere per l'equip anterior, s'ha fixat noves prioritats. IOLANDA FRESNILLO, directora de la Fundació Tot Raval "La meva prioritat en entrar a la Fundació era assegurar-me que la fundació realment era un espai participatiu. Jo intento que aquest lideratge sigui compartit, sigui compartit amb els membres de la Junta i amb les entitats que formen la fundació. Hem de fer un esforç per obrir-nos cada cop més, per obrir-nos a la ciutadania i per escoltar què és el que ens demanen. Jo puc tenir una idea al meu cap sobre el que vull per al barri del Raval, però si aquesta idea no és la que volen els veïns i les veïnes, no té cap mena de sentit." Vol que la fundació continuï sent un punt de referència i de trobada de les diferents entitats del barri, però, espera que no en sigui l'únic.

La nova responsable de la Fundació Tot Raval és diu Iolanda Fresnillo. El traspàs en la direcció de l’entitat s’ha fet amb la màxima complicitat de l’antecessora, la Núria Paricio, que la va acompanyar durant un temps a conèixer les entitats i el barri. Quan falta poc perquè faci un any d’aquest relleu, coneixem qui du ara les regnes de l’entitat.

La Fundació Tot Raval aglutina entitats públiques i privades de diferents àmbits del barri: socials, culturals, sanitaris o esportius. Des de fa més d’una dècada han fet una tasca de coordinació entre si. Volien evitar que diferents entitats fessin la mateixa tasca per separat. És a dir, aconseguir que amb la suma d’esforços s’obtinguin millors resultats.