El Seguici de Santa Eulàlia, una de les activitats més antigues de les que es fan per homenatjar la copatrona de Barcelona, i la trobada de gegants de Ciutat Vella han aplegat aquest diumenge un gran nombre de visitants i amants de les festes populars. Els barcelonins presents destaquen la importància d’inculcar les tradicions a les generacions següents.

En el cas de la trobada de gegants, la plaça Reial era el punt de sortida del seguici i estava plena a vessar. Enguany hi han participat més de 40 colles entre les de Barcelona i les de tots els altres indrets. La cercavila ha tingut la participació de tots els elements festius que durant el matí han recorregut els principals carrers del centre fins arribar a la plaça de Sant Jaume. Allà, els Gegants Nous de la plaça Nova han ofert el seu ball a Santa Eulàlia.

Tradició que es transmet de generació en generació

La Rambla, així com la plaça Reial, presentava una imatge singular. A banda dels turistes que omplen habitualment el passeig, hi havia molts visitants atrets pel seguici de Santa Eulàlia. Aquest és el cas de la Marta Alayeto. “Sempre m’ha agradat aquesta festa, però ara que tinc fills, encara més”. Li passa el mateixa l’Elena Rodríguez, que ha vingut acompanyada dels nets: “Vinc amb ells perquè els vull inculcar les tradicions i les festes populars de Barcelona“.

13a trobada de puntaires: “No s’hi dona prou valor”

Les activitats al voltant de Santa Eulàlia han tingut més propostes, com la 13a Trobada de Puntaires, que ha tingut lloc al carrer dels Arcs i a l’avinguda del Portal de l’Àngel.

En aquesta ocasió han estat més de 300 puntaires les que han participat, tant de Barcelona com de tots els altres indrets. A les puntes, segons Rosa Esteve, “no s’hi dona el valor que tenen. És una feina de molta precisió i detall”. Aquesta tradició consisteix a fer labors amb boixets de fusta que es mouen amb la mestria de qui en fa puntes de coixí, una activitat clau en la indústria tèxtil catalana entre el segle XVIII i mitjans del segle XX.