Un Museu Thyssen a Barcelona. És l’opció que més convenç les famílies propietàries dels antics cinemes Comèdia d’entre totes les propostes culturals rebudes per reobrir l’espai. Segons han avançat ‘La Vanguardia’ i el digital ‘On Economia’, les famílies Pla i Planàs han signat un preacord amb la baronessa Carmen Cervera i la plataforma inversora Stoneweg perquè el número 13 del passeig de Gràcia aculli el nou Museu Carmen Thyssen.

Un lloguer per 25 anys

Quan els cinemes van tancar a principis d’any, els propietaris de l’edifici van dir que el llogarien a “aquell operador que ofereixi una activitat de major valor afegit a la ciutat i que ofereixi un compromís a llarg termini amb l’explotació de l’espai”. I tot apunta que el projecte escollit és un Museu Thyssen amb una part de la col·lecció privada de Carmen Cervera.

Segons ‘La Vanguardia’ i el digital ‘On Economia’, el lloguer de l’espai tindrà una durada de 25 anys i Stoneweg vol poder disposar també de dos locals comercials a peu de carrer, situats al mateix edifici, quan s’extingeixin els contractes d’arrendament respectius.

Un objectiu llargament esperat

La baronessa ja va expressar el 2012 la predisposició a instal·lar part de la seva col·lecció en un espai monogràfic, el Palau Victòria Eugènia de la Fira de Barcelona, que finalment les administracions van destinar a l’ampliació del MNAC. Cervera té museus a Màlaga i Andorra, un espai expositiu a Sant Feliu de Guíxols (el Baix Empordà) i obres a la Fundació Thyssen-Bornemisza de Madrid i el MNAC, on en el passat disposava d’una sala dedicada als fons.

Per la seva banda, el fons Stoneweg ha apostat els darrers anys per invertir en activitats culturals tant a Barcelona com a ciutats properes, com ara l’espai expositiu del Palau Martorell, el centre America’s Cup Experience, als antics cinemes Imax del Port Vell, i un “hub” cultural a la fàbrica Godó i Trias, a l’Hospitalet de Llobregat.