(ACN/agències) “Sorolla. Caçant impressions” és la mostra amb la qual s’inaugurarà el Palau Martorell com a espai d’exposicions a la ciutat aquest dimecres. L’antic palauet neoclàssic situat al carrer Ample serà ara un centre cultural amb una programació regular de grans exposicions de col·leccions internacionals. El projecte privat, dirigit per Jesús Rodríguez i José Félix Bentz, vol portar a Barcelona grans mestres com Chagall, Calder, Basquiat i Tamara de Lempicka.

Un edifici neoclàssic al barri Gòtic

El Palau Martorell és un antic palauet neoclàssic construït entre el 1886 i el 1900 sota la direcció de l’arquitecte Joan Martorell i Montells. Té més de 1.600 metres quadrats i està situat al número 11 del carrer Ample, enfront de la plaça de la Mercè, al barri Gòtic. Havia albergat anteriorment el Banc de Barcelona, l’Antiga Societat del Crèdit Mercantil i l’escola Elisava, i actualment és propietat de Núñez i Navarro. L’edifici comprèn semisoterrani, planta baixa, dos pisos, àtic i terrat i la façana de l’edifici és tota una demostració d’arquitectura neoclàssica.

Foto: Pau Cortina (ACN)

Centenari de la mort de Sorolla

Per començar l’activitat, i a les portes del Centenari Sorolla, l’any 2023, el Palau Martorell presenta una exposició amb un total de 193 olis en petit format sobre taula, cartó i altres materials del pintor valencià pertanyents a la col·lecció del Museu Sorolla. El director del Museu Sorolla, Enrique Varela, ha afirmat que és un “plaer” ser la primera mostra del nou espai expositiu. Varela ha definit les peces que acull la mostra com a “alta pintura en miniatura” i ha explicat que el que el pintor anomenava “anotacions”, “taques” o “notes de color” van adquirir amb el temps un caràcter íntim i d’obra total.

L’exposició sobre el pintor valencià es podrà veure des d’aquest dimecres, 21 de desembre, i fins al 5 de març del 2023.

Foto: Pau Cortina (ACN)