L'Elisenda coneix bé tots els racons del Palau de la Música. La seva feina és guiar els visitants de l'emblemàtic edifici. Però, tot i que avui és el seu dia lliure, no ha volgut perdre's l'oportunitat de portar-hi els seus fills. "D'una banda per mi, veure-ho en un dia així, de portes obertes, amb els concerts, petites actuacions que estan fent a dalt a l'escenari. I d'altra banda perquè tinc ganes de que ells ho vegin". Com ella, més de 4.000 persones s'han apropat aquest matí al Palau de la Música en la seva cinquena Jornada de Portes Obertes. "És un monument únic, tota aquesta meravella que tens al voltant per força t'ha d'agradar." A la Sala de Concerts, cantaires dels diversos cors de l'Orfeó Català han animat la visita, que també incloïa la Sala Lluís Millet i el Petit Palau. "Inaugurat el 2004, el Petit Palau representa un dels secrets millor guardats del recinte: un espai per als amants de la música de cambra on durant el matí s'ha pogut veure aquest vídeo sobre el dia a dia del Palau de la Música". Al final del recorregut, els visitants han pogut escriure i enganxar en un mur els missatges amb allò que els ha inspirat el Palau.

“La música és vida”, “Palau ets únic” o “És impossible viure sense música” són algunes de les aportacions que el públic ha fet a la xarxa Twitter amb l’etiqueta #palauinspira. En aquesta edició també s’ha organitzat un concurs de fotografia pel Facebook i els visitants també han pogut deixar les seves impressions de la visita en Post-its en un mural que s’ha penjat a l’entrada.

Al llarg del dia s’han pogut veure algunes cues per accedir al recinte, també per entrar en algunes sales de la institució. El públic ha pogut visitar la Sala de Concerts, la Sala Lluís Millet, la plaça i la Sala d’Assaig de l’Orfeó Català. La jornada ha estat molt participativa: ha comptat amb la col·laboració dels cantaires del Cor Jove i del Cor de Noies de l’Orfeó Català.