El nou equipament de l’Escola Superior d’Estudis Musicals no inclou les instal·lacions del Taller de Músics, que seguirà al carrer de Requesens, al barri del Raval. A l’edifici de Can Fabra només s’hi traslladaran els alumnes del Grau Superior, que el proper dia 18 superin les proves d’accés.

Les noves instal·lacions s’han inaugurat aquest dissabte, però no serà fins al proper 20 de setembre que els alumnes ja podran gaudir de les deu aules cabina, així com d’altres intal·lacions destacades: una aula de tècnica corporal i dansa, una aula laboratori, una de cambra, una altra d’ensenyament no instrumental, sis aules d’ensenyament instrumental i una de cor i orquestra. El Centre Cultural Can Fabra també consta d’altres equipaments com una biblioteca, una videoteca i una fonoteca, la sala de revistes i premsa, sales d’estudi no musical, deu cabines d’estudi, un cafè teatre i un auditori, que compartirà amb la Taller de Músics-ESEM.

Després de 32 anys en funcionament, el Taller de Músics no para de créixer. La Fundació Taller de Músics ha dissenyat i desenvolupat un projecte social i cultural que, a més d’apostar per uns estudis musicals superiors, treballa també, com ja ho fa ara al barri del Raval, per crear teixit social i associatiu al districte de Sant Andreu.

El Taller de Músics-Escola Superior d’Estudis Musicals representa una de les tres Escoles Superiors d’Estudis Musicals de Catalunya, juntament amb el Liceu i l’ESMUC. El Taller de Músics i el Conservatori del Liceu tenen una titularitat privada, i l’ESMUC pública.