JOAN DE TORRES, sectorial d'arquitectura de l'ANC "Ens fa patir que aquests nous usos vinguin a substituir o emmascarar el lloc. El lloc en el fons és un jaciment arqueològic únic." JAUME CIURANA, regidor de CiU "El conjunt de la ciutadania de Catalunya entén que el Born no és un centre cultural més, sinó que és un centre cultural especial. I això ens inquieta des del punt de vista de l'actitud del govern municipal. Si ells no entenen que el Born és un centre cultural especial, és realment sorprenent."

Sota el lema “El Born no es toca”, la concentració convocada per la Sectorial d’Arquitectura, Edificació i Territori de l’ANC ha estat una de les respostes a la intenció del govern municipal de replantejar El Born Centre Cultural. Reclamen al consistori que se’n conservi el nom i que continuï sent un espai de memòria de 1714.

La Coronela de Barcelona s’ha sumat a la protesta i també ha obert una recollida de signatures a través de la plataforma Change.org amb el mateix objectiu: reclamar que es mantingui el model actual del centre. De moment, ja ha rebut el suport de més de 4.400 usuaris.

El futur d’El Born Centre Cultural va encendre el debat de la Comissió de Cultura d’aquest dimarts, quan el govern municipal va admetre que volia modificar el nom d’El Born Centre Cultural i optimitzar espais del recinte. L’endemà mateix, el primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello, va haver de rebaixar la polèmica aclarint que la intenció del govern és “repensar l’espai per obrir-lo a altres usos”.