El Barnasants arrenca amb un homenatge a la jota “com a origen de la cançó protesta”, segons ha dit a Barcelona FM al seu director, Pere Camps. El concert de Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries al Teatre Joventut de l’Hospitalet donarà el tret de sortida a un festival que enguany acull un centenar d’actuacions de signe divers. En paraules del seu director, serà “la cita inel·ludible de la millor cançó d’autor dels Països Catalans i d’arreu”, amb pesos pesants com Paco Ibáñez, Maria del Mar Bonet, Ismael Serrano o Jabier Muguruza. Un dels caps de cartell és Víctor Manuel, que celebra 50 anys de carrera repassant els seus èxits en una actuació al Palau de la Música el proper 22 de gener.

Homenatge a les víctimes de la Guerra Civil

Enguany el festival té un marcat accent reivindicatiu i recorda els represaliats i les víctimes del franquisme, ara que es compleixen 80 anys de l’inici de la Guerra Civil. Verd Cel, Feliu Ventura o Cesk Freixas actuaran en el concert Sota les cunetes, justícia, el 17 de febrer. Reinterpretaran temes d’Ovidi Montllor, Maria del Mar Bonet o Quico Pi de la Serra.

Veneçuela, país protagonista

Aquest any el Barnasants té a Veneçuela com a país convidat amb quatre concerts d’artistes del país. El més destacat el Concert per Veneçuela, a la Sala Luz de Gas el 9 d’abril on actuaran Cecila Todd, Amaranta i José Delegado que presentarà les seves últimes creacions.

25è aniversari de la llibreria Pròleg

El festival se suma a la celebració de la llibreria Pròleg que enguany celebra 25 anys d’història com a referent de la literatura feminista i de l’alliberament de les dones. Per commemorar-ho, el 12 de febrer quatre cantautores