MAR SABÉ, Dinamarca "Just avui hem organitzat una trobada de tots els catalans que viuen a Aalborg per gaudir del Sant Jordi junts. Ens fa molta il·lusió, primer perquè coneixeré molta gent que viu a la mateixa ciutat on jo visc, que encara no ens hem conegut. I és una manera que la gent t'entengui." LAURA MILLAN, Austràlia "El Casal Català de Sydney diumenge organitza un dinar per a tots els catalans i els que no ho són i vulguin apuntar-se a celebrar el Sant Jordi." ERIC SAZZ, Alemanya "Tot i estar lluny vull seguir una mica amb la tradició de la diada de Sant Jordi, penso que és un dia important. Feia temps que em volia comprar el llibre de 'Herr Pep' i aprofitaré, com diu la tradició, un llibre i una rosa, doncs em compraré un llibre per a mi mateix i en alemany, per aprendre més i aprofitar." PATRICIA GELABERT, el Regne Unit "Com que és el Dia Internacional del Llibre, el que és bo és que la gent que vol comprar llibres podem fer-ho perquè hi ha moltes ofertes, hi ha estands fora les llibreries però ni molt menys com a la Rambla o el que es pugui fer aquí a Catalunya." MARIA SALVANY, Suècia "Són aquests dies en què obres el Facebook, obres l'Instagram i tot són fotos de llibres, gent passejant. I tu mires per la finestra i no hi ha ni llibres, ni roses ni gent passejant. I dius, avui sí que m'agradaria estar a casa, realment. És quan més t'adones que estàs lluny, molt lluny de casa."

Alguns grups de catalans s’han organitzat els dies previs a Sant Jordi per fer una trobada i celebrar el dia de la rosa i el llibre conjuntament. Per exemple, a la ciutat d’Aalborg, Dinamarca, on avui es farà una quedada amb els catalans i danesos que s’hi vulguin acostar per compartir una estona en motiu de la diada. La Mar Sabé, barcelonina que viu a la ciutat, explica que està il·lusionada: “Mai no m’havia posat en contacte amb els catalans d’Aalborg i estic contenta perquè el Sant Jordi és una bona ocasió per trobar-nos”. També hi haurà celebració a Sydney, on recentment s’ha constituït un Casal Català i els seus impulsors han decidit que celebraran un dinar amb intercanvi de llibres inclòs el proper cap de setmana.

D’altres, com que avui és el Dia Internacional del Llibre i a molts comerços d’arreu fan descomptes, aprofitaran per comprar novel·les. “Sant Jordi és el patró del Regne Unit i aquí també hi ha parades de llibres, però no es viu amb tanta intensitat com a Barcelona”, explica Patrícia Gelabert, que viu a Londres des de fa uns mesos. En el que sí coincideixen tots és que jornades com les d’avui fan mirar amb nostàlgia cap a Catalunya. Maria Salvany, des d’Estocolm, comenta que li sap greu no poder sortir a mirar llibres i roses: “Són aquests dies en què obres el Facebook, obres l’Instagram i tot són fotos de llibres i gent passejant. És quan més t’adones que estàs lluny, molt lluny de casa”.