plataforma rumba catalana

(ACN) La Plataforma per la Defensa de la Rumba Catalana ha sol·licitat una reunió amb els tècnics del Ministeri de Cultura per poder presentar l’expedient a la Unesco acabat. L’objectiu és poder exposar “el que és culturalment i musicalment” aquest gènere i defensar la seva postura “rotunda i inamovible” sobre la candidatura.

La plataforma va denunciar fa uns dies que el Govern espanyol posava traves a la candidatura per declarar la rumba catalana patrimoni cultural i immaterial de la humanitat i suggeria eliminar-ne la referència “catalana”. “Això seria renegar del que som, d’on venim i cap a on anem”, assenyalen des de la plataforma en un comunicat.

L’entitat recorda que fa un any que treballen en la candidatura i acusen els tècnics del Ministeri de mantenir una “actitud exacerbada i un patriotisme mal entès” respecte al projecte que presenten.

“No cedirem a renegar de la nostra identitat”

La plataforma, que ja va denunciar que la denominació “catalana” havia encallat el procés, avisa: “La nostra determinació és ferma i no cedirem, per molta pressió que s’exerceixi, a renegar de la nostra identitat”.

En l’escrit, també recorden el llegat de Peret, Josep Maria Valentí o Antonio González, perquè la seva herència musical i cultural “ja forma part de l’ADN dels gitanos catalans i els representa”.