homenatge francisco casavella

La mort prematura de l’escriptor Francisco Casavella el 2008, quan només tenia 45 anys, va sorprendre els seus lectors més fidels. És per aquest motiu que commemoren de manera especial la seva mort el dia 15 d’agost. A la seva obra ‘El día del Watusi‘, novel·la de culte sobre la Barcelona del segle XX, el protagonista, Fernando Atienza, i el seu escuder, Pepito, ‘El Yeyé’, creuen veure el cadàver del Watusi, un personatge llegendari del barri, surant a l’aigua del port de Barcelona. Era el 15 d’agost del 1971. L’aniversari de l’escriptor és el 15 d’octubre i, per recordar que aquest any hauria fet 60 anys, Barcelona li retrà un homenatge a diferents espais vinculats amb la seva biografia real i literària.

La celebració està organitzada conjuntament per l’Institut de Cultura de Barcelona, Biblioteques de Barcelona i el Castell de Montjuïc, comissariada per l’escriptor Miqui Otero, i tindrà com a focus principal una jornada intesa d’activitats, amb formats i gèneres diversos, al pati del Castell de Montjuïc, el 15 d’octubre.

El Castell de Montjuïc, centre de l’homenatge

L’homenatge arrencarà amb tres rutes guiades pel barri de Sant Antoni i diversos actes literaris i musicals. El centre de l’homenatge serà al Castell de Montjuïc, on hi haurà tot un dia de festa amb música en directe que arrencarà amb l’orquestra rumbera de Yumitus del Pichón, que ja va actuar en la presentació de la novel·la de debut de Casavella.

Durant l’homenatge es farà, entre altres activitats, una lectura d”El día del Watusi’ i diverses taules rodones relacionades amb la literatura i la música. A més a més, hi haurà monòlegs amb banda sonora a càrrec de Bruna Cusí, Raynald Colom, Àlex Monner i David Climent, sota la direcció d’Iván Morales, i una petita exposició.