pessebre Museu Frederic Marès

El pessebre tradicional de Barcelona s’inaugura aquest divendres al Museu Frederic Marès, al número 5 de la plaça de Sant Iu, amb la renovació de la majoria de figures del pessebre, menys les del Reis d’Orient. Josep Porta, president de l’Associació de Pessebristes de Barcelona, explica que s’han comprat 25 figures humanes de tipologia catalana i també s’han renovat les figuretes d’animals.

Una de les novetats és que s’incorporen figures de contes tradicionals per atraure també els més petits, com la Caputxeta Vermella, i també hi ha per primer cop un picapedrer.

caputxeta vermella pessebre museu frederic marès
Figura de la caputxeta vermella

Porta assegura que cada dos anys es renoven les figures perquè els ciutadans tenen interès a veure canvis sovint. Enguany, les escenes del pessebre discorren en un paisatge dels Pirineus, amb valls i muntanyes. En aquesta ocasió es podran veure escenes tradicionals com el naixement, l’anunciació als pastors o la cavalcada dels Reis d’Orient.

pessebre museu marès 2022

Horaris del pessebre

El pessebre es pot visitar al pati del Museu, al barri Gòtic, del 26 de novembre al 8 de gener. De dimarts a dissabte: de 10 a 19 h; i diumenges i festius: d’11 a 20 h. El Museu estarà tancat el 25 de desembre i 1 de gener. L’entrada és gratuïta.