La Casa dels Entremesospresenta

cada any, des del 2010, un pessebre que defineixen com a divertit, diferent, humorístic, desenfadat…. tot un seguit d’adjectius per valorar la singularitat d’aquesta recreació dels pessebres tradicionals. Els encarregats de fer-lo són els Pessebristes de Ciutat Vella que, cada edició, recreen escenes diferents amb uns personatges ben singulars: gegants, bestiari i grups de dansa tradicionals, tots ells figures que al llarg de l’any comparteixen espai en aquesta entitat ubicada a la plaça de les Beates, al barri de Santa Caterina.

Pessebre i cercavila, units per uns dies

El to humorístic d’aquest pessebre atípic el donen les situacions divertides en què apareixen els personatges. El director de La Casa dels Entremesos, Xavier Cordomí, explica que “és el resultat de sumar dues tradicions, la del pessebre i la de la cercavila. Molt respectuós, però molt divertit. Trobem tots els personatges típics del pessebre però encarnats per personatges de la tradició de la nostra ciutat, és un pessebre, per exemple, que d’entrada té dos caganers.

Pessebre “viu”

El pessebre creix, cada any, amb tres figures noves. Les incorporacions d’enguany són els Gegants Nous de la Casa de la Caritat -que fan 100 anys- La Víbria -que compleix 25 anys de la seva recuperació- i una persona molt especial, vinculada amb la cultura popular de Ciutat Vella des de fa dècades. Es tracta de Miquel Àngel Gelabert, el recepcionista actual.

Gelabert assegura que “va ser tota una sorpresa i un honor“. En aquest cas, s’evidencia el to distès i desenfadat del pessebre, ja que afirma “jo habitualment no bec i aquí surto amb el nas vermell i bevent d’un porró“. El cert és que l’han fet així, explica en Xavier Cordomí, perquè d’aquesta manera també es fa al·lusió a la vinculació de Gelabert amb el porró llarg de la plaça Nova.

Qui vulgui veure aquest pessebre singular té temps fins al 2 de febrer, data en què La Casa dels Entremesos el desmuntarà i es posarà a treballar per ampliar-lo amb figures noves de cara al de l’any vinent.