Els encarregats de muntar-lo són els Pessebristes de Ciutat Vella, que cada edició recreen escenes diferents amb uns personatges ben singulars: gegants i gegantes, bestiari i grups de dansa tradicionals. Tots ells comparteixen espai en l’entitat ubicada a la plaça de les Beates, al barri de Santa Caterina.

La Casa dels Entremesos ho ha tornat a fer. És el setè any que l’entitat dissenya un pessebre popular i humorístic. Popular perquè les seves figures són gegants, bèsties i grups de dansa que conviuen tot l’any en aquesta entitat, i humorístic perquè les figures conviuen en situacions divertides durant tot el Nadal.

Xavier Cordomí, director de La Casa dels Entremesos,  reconeix que “seguint les tècniques del pessebrisme i muntant pessebres vam pensar que era més divertit i original fer un pessebre amb els elements que viuen a La Casa dels Entremesos, és a dir, amb els gegants, amb el bestiari, amb els grups de dansa, i a més a més que tingués un to humorístic .”

Tres incorporacions noves cada any

Al pessebre s’hi recreen ambients nous i cada any s’hi incorporen tres noves figueres. Les tres d’enguany són la geganta Lola del Raval, el gegant Peret el Fanaler del Casc Antic i el drac de Ciutat Vella. Amb les noves incorporacions es pretén que hi hagi paritat en la participació de les 14 entitats associades i les 35 seccions que hi treballen.