Després de cinc anys de silenci discogràfic Els Pets tornen a escena amb ‘Som’. Aquest diumenge a la nit el van presentar al Gran Teatre del Liceu en un concert que va donar el tret de sortida al Suite Festival. Les entrades estaven exhaurides des de feia setmanes.

El recital va arrencar amb la banda de Constantí apareixent a escena mentre sonava ‘E lucevan le estelle’, de l’òpera ‘Tosca’, de Puccini. A banda dels temes nous com ‘Wittgenstein’ o ‘La vida és molt avorrida sense el teu cos’, també van interpretar èxits del passat com ‘Agost’ o ‘La vida és bonica (però complicada)’, que van dedicar als polítics presos.

‘Som’, publicat a l’octubre, és un àlbum en què Els Pets afirmen que han buscat “l’essència de la cançó” sortint de “la seva zona de confort”. En paraules de Lluís Gavaldà, el disc conté cançons “absolutament minimals, curtes i sense posar més instrumentació” que la que es pot oferir en directe.

La gira de ‘Som’ ha arrencat al Liceu i continuarà a Manresa, Granollers, Mallorca i Reus. El grup assegura que es tracta d’una autoafirmació després de 33 anys de trajectòria. “Encara som aquí i tenim ganes d’explicar coses”.