Ja fa 27 anys que el Centre Artesà Tradicionàrius, al cor del barri de Gràcia, ofereix aquest festival de musica folk. Però aquest 2014, any de l’eventual consulta sobiranista, els organitzadors han decidit apujar el to reivindicatiu.

El plat fort del festival serà el dijous 30 de gener amb un concert homenatge al general Moragues, “un dels més importants defensors de la causa catalana, mort l’any 1715” segons el director del festival, Jordi Fàbregas. Maria del Mar Bonet, Rafael Subirachs, Miquel Gil, Cesc Freixas i més artistes cantaran cançons populars, “himnes de lluita d’aquests darrers 300 anys”. Una altra novetat en aquesta ediciós erà la presència d’artistes escocesos com el grup Capercaillie, que interpretarà la seva música celta el 9 de març a L’Auditori juntament amb Riu, The City of Barcelona, Pipe Bandi i els Castellers de la Vila de Gràcia. El director del festival ha afegit que el “2014 serà un any esperançador” en el qual espera que “passin moltes coses”, pel que pretén “imbuir d’aquest esperit la present edició del festival”, que s’inaugurarà el 10 de gener.

El festival, que se celebrarà entre el 10 de gener i l’11 d’abril, compta aquest any amb les actuacions de més de 40 grups de música. El concert inaugural anirà a càrrec de TAC Trio, una agrupació de folk integrada pel toscà Ricardo Tesi, el francès Laurent Audemard i el català Marcel Casellas. No hi faltarà la trobada jotera, amb la presència de Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries. Tot i que la majoria dels concerts i tallers es faran al barri de Gràcia, també s’han programat unes quantes activitats a Sant Boi de Llobregat, la Mirona de Salt, Olot i Molins de Rei.