La muntanya de Montjuïc ha estrenat la primera edició del Viu Montjuïc, un esdeveniment que ha omplert aquesta zona de la ciutat de cultura i història durant un cap de setmana. La iniciativa forma part d’un pla municipal que busca visibilitzar l’activitat cultural del parc, crear nous espais i establir sinergies entre els equipaments.

Més de 70 activitats durant dos dies

En aquesta primera edició hi participen 22 equipaments de Montjuïc, com el Teatre Lliure, el Jardí Botànic o l’Institut del Teatre. De fet, Teresa Macià, responsable d’activitats del MUHBA, ha celebrat haver col·laborat amb altres equipaments veïns: “Aquesta mirada diferent de la cultura i el patrimoni entre equipaments dona fruit a creacions molt interessants.”

Per exemple, el refugi 307, un dels refugis antiaeris per a la població civil construïts durant la Guerra Civil, ha acollit una lectura dramatitzada de l’obra ‘Rellotge i mirall’, un microrelat que explora records d’aquest període històric. L’ha escrit Mònica Molins i fins ara només s’havia escoltat per la ràdio: “Que es pugui fer de manera presencial, en un espai de memòria com el Refugi 307, fa que cobri un sentit molt especial.”

A més de diverses actuacions de dansa, música o teatre, també s’han fet visites guiades i jornades de portes obertes. L’objectiu és demostrar que la muntanya de Montjuïc no és només per als turistes, sinó també per als barcelonins.

Entrades exhaurides, però cadires buides

L’Ajuntament de Barcelona ha fet una valoració molt positiva de la primera edició d’aquest festival. El regidor de Sants-Montjuïc, Marc Serra, ha destacat que les entrades es van exhaurir en pocs dies, però com ja va passar a les festes de la Mercè o a les festes de Gràcia, s’han vist moltes cadires buides.

Per això, els organitzadors de les diverses activitats animen els barcelonins a participar-hi, tant si tenen reserva prèvia com si no la tenen, perquè si hi ha cancel·lacions podran accedir a les activitats fins a completar l’aforament, que des de divendres és del 100 %.