L’any Victòria dels Àngels s’inaugura oficialment aquest 1 de novembre, amb un acte i un concert a la Universitat de Barcelona, en el el lloc i en la data en què va néixer la soprano però cent anys més tard. Es dona la circumstància que el seu pare era el bidell d’aquest centre universitari.

La soprano està considerada una de les grans figures líriques del segle XX i va ser ambaixadora de la cultura catalana a través dels recitals que va oferir per tot el món. El centenari l’organitza la Fundació Victòria dels Àngels que, des de 2007, treballa per conservar i difondre el llegat de la cantant i forma futurs músics.

Una efemèride d’abast internacional

També el dia 1 de novembre la Metropolitan Opera House de Nova York li dedicarà a la soprano la representació de l‘òpera la Boheme. El 7 de novembre hi ha prevista una gran gala al Liceu i el 18 de novembre també hi haurà un recital a l’auditori AXA de les Corts. L’any es clourà el 6 de novembre de 2024.

Càtedra Victòria dels Àngels

Aquest any es crearà la Càtedra Victòria dels Àngels i l’any 2025 la Fundació instal·larà a la Casa Hurtado de Pedralbes el Centre de Difusió Musical Victòria dels Àngels, on hi haurà concerts de petit format, estudiants internacionals en residència i activitats musicals i de formació centrades en el llegat de la soprano.