D’11 a 20 h s’havien preparat tot d’activitats relacionades amb la literatura tant per grans com per petits a l’Antic Teatre. Hi havia contacontes, signatures de llibres, lectures, tallers i, fins i tot, música preparats. Però la pluja d’aquest dissabte ha provocat que les activitats s’haguessin de desplaçar a la Llibreria Calders, perquè el pati de l’Antic Teatre estava inundat. Totes les activitats per a adults s’han passat a la Llibreria Calders, mentre que les pensades per als infants s’han mantingut a l’Antic Teatre.

Aquesta vegada ha estat un Off Sant Jordi de tardor més reivindicatiu de l’habitual. L’acte també ha servit aquest dissabte al matí com a punt de trobada per als escriptors de l’AELC, que han anat tot junts a enganxar cartells per la ciutat seguint la crida de l’ANC i Òmnium.  A més, aquesta activitat ha inclòs una lectura de poemes combatius per part de les escriptores Maria Antònia Massanet i Bel Olid a la Llibreria Calders. Tothom que ho ha volgut també ha pogut participar en el recital amb poemes de protesta per reivindicar l’alliberament dels vuit consellers del govern de Puigdemont i els líders de l’ANC i Òmnium.

La jornada s’ha dut a terme en un context de satisfacció per part del sector de les lletres. Isabel Sucunza, de l’organització de l’Off Sant Jordi, ha destacat que “ara mateix hi ha noves editorials que defugen de voler arribar a públics majoritaris, i això afavoreix els nous escriptors”. És en aquest sentit que neix un projecte literari nou: la revista ‘Branca’. Veurà la llum a l’abril, però la voluntat és la d’omplir el forat “que hi havia entre el llibre i el bloc o el fanzín”, explica Júlia Bacardit, membre de l’equip editorial. De fet, Bacardit afegeix que la intenció de ‘Branca’ és donar facilitats als nous escriptors amb un mecanisme “que és molt del món anglosaxó: les revistes d’això”.