Dolços, aperitius, i altres productes preparats al foc. Són alguns dels atractius gastronòmics de la Fira Medieval, que enguany ha incorporat com a novetat l’aposta per l’alimentació.

A banda, el certamen ha seguit fidel a una de les seves raons de ser: explicar l’època que li dona nom. En aquest sentit, s’hi ha organitzat una exposició que no ha deixat indiferent a ningú: la dels elements de tortura. Tota mena d’estris, que a l’època servien per una qüestió molt concreta: “Aconseguir una confessió”, explica el guia de la mostra. Cadires amb punxes, garrots, o tota mena d’instruments que “la Santa Inquisició feia servir per atemorir i reeducar en el catolicisme” els habitants, per exemple, de la Corona d’Aragó.

Una altra de les activitats destacades és l’escola de cavallers, en què es mostren les tècniques de lluita d’aquells guerrers que, a través de les gestes, es guanyaven el prestigi social que no tenien per la via del llinatge noble.

El certamen obre tot el cap de setmana, i tanca portes aquest diumenge al vespre, amb una combinació d’activitats diürnes i nocturnes.