Retraten un món ple de fantasia i color, i a més a més, són autèntiques peces d'art, que aspiren a penjar de l'habitació d'un nen. El títol de la primera exposició és tota una declaració d'intencions: Plom Gallery i els superpoders de l'art. MANU VIDAL, adjunt a la direcció de Plom Galery "Pensem que l'art és una eina pedagògica super important, molt útil i poc utilitzada. Nosaltres volem promocionar això, que l'art té superpoders." MARTHA ZIMMERMANN, directora de Plom Gallery "L'ajuda a expressar-se, pot aprendre matemàtiques, pot aprendre llenguatge. És tota aquesta part dels nens, que de petits l'art és una eina molt potent." Amb aquest esperit pedagògic, la galeria organitzarà exhibicions, tallers i activitats per estimular la creativitat dels nens. De moment treballen amb dotze artistes que provenen de disciplines diferents: la il·lustració, el món editorial, la publicitat però tots tenen creacions que encaixen en el món infantil. És el cas de Sergio Mora l'autor d'aquesta particular Gioconda o d'aquest diable. SERGIO MORA, artista "Se llama el Diablo Santo pero combina un poco este juego: vivimos en un mundo en que todo está montado de una forma muy esquizofrénica y todo es como muy bipolar, el bien y el mal, y muchas veces se mezcla y todos tenemos de los dos polos y a veces hay que buscar un punto de encuentro en medio." A banda dels originals, la galeria també disposa de reproduccions en edició limitada amb un preu de partida d'uns 100 euros. Informa: SÍLVIA GUTIÉRREZ

La galeria ha obert amb l’exposició “Plom Gallery y los superpoderes del arte”, una mostra col·lectiva de 10 artistes i els seus personatges amb superpoders. Entre ells, hi ha Sergio Mora, BROSMIND, Miju Lee o Amaia Arrazola.

Al darrere d’aquest projecte hi ha Martha Zimmermann, amb un currículum vinculat sempre a la il·lustració. Va treballar durant anys a una agència de representació d’artistes plàstics i, més tard, per al dibuixant Sergio Mora. Però la idea de crear un espai d’art contemporani per a nens va sorgir quan va quedar embarassada del seu primer fill i fa tot just un any va començar el trajecte a Barcelona Activa amb la idea clara d’obrir Plom Gallery.

Les obres d’aquesta galeria no són dibuixos per a nens, assegura la Martha, sinó “obres seleccionades amb cura” per a un públic infantil amb la finalitat d’introduir els petits en l’art actual.  Les il·lustracions que es venen s’entreguen amb un certificat d’autenticitat que també inclou el nom del nen. D’aquesta manera, el petit és converteix, diu la Martha, en el propietari de l’obra i fa així el primer pas de la trajectòria d’un col·leccionalista.

De moment, la Martha treballa amb artistes de Barcelona, tot i que la majòria són estrangers. Són il·lustradors que coneix personalment i a qui admira. L’objectiu és obrir-se a nous dibuixants però per a això, esperarà a arrencar la galeria. També, a partir de la primavera, començarà a oferir tallers i activitats per a nens sobre art i dibuix.