La quarta edició del 48h Open House surt de Barcelona. Per primer cop, hi participarà una ciutat convidada que enguany serà la veïna Santa Coloma de Gramenet. Els visitans es podran inscriure a dos recorreguts pel patrimoni arquitectònic del municipi o bé descobrir pel seu compte els 14 espais que s’han sumat al festival.

La commemoració del Tricentenari dels fets de 1714 també té un lloc en la programació de les jornades. S’han organtizat nou rutes guiades per recórrer la història i l’arquitectura dels escenaris del setge: la Ciutadella, el barri de la Ribera i la Barceloneta. L’activitat serà gratuïta per als menors de 14 anys i els adults hauran de pagar 12 euros per l’itinerari. Els qui no en tinguin prou amb una passejada poden fer tres visites pagant 30 euros.

La xifra de voluntaris inscrits a l’edició d’enguany és de rècord, 850. El 2012 s’hi van apuntar 600 persones. La tasca dels voluntaris serà imprescindible per coordinar les jornades i guiar els visitants.

Els usuaris de la xarxa social Instagram podran participar en un concurs fotogràfic. Per participar-hi, hauran de penjar fotografies de l’interior d’edificis barcelonins amb les etiquetes #Opengram i #OpenHouseBcn. Se’n seleccionaran entre cinc i 10 imatges guanyadores.