cap jaume plensa davant pedrera

Sorpresa majúscula la que s’han endut aquest dimecres les persones que passejaven pel passeig de Gràcia i s’han topat amb una obra de Jaume Plensa. Es tracta d’una de les peces de gran format que donaran la benvinguda a l’exposició que s’inaugurarà divendres a la Pedrera, la qual ha quedat instal·lada just davant de l’edifici icònic de Gaudí.

L’obra de Plensa envaeix la Pedrera

La intenció de la mostra ‘Jaume Plensa. Poesia del silenci’ és fer dialogar l’obra de l’escultor amb la de Gaudí, com va explicar l’artista quan es va col·locar, el passat 18 de març, ‘Silent Music IV’ dalt el terrat de la Casa Milà, amb l’ajuda d’una grua. A la mostra es podran veure obres a les golfes i els patis interiors, a banda d’haver-n’hi a les sales expositives.

Una retrospectiva marcada per la poesia

En total seran un centenar de peces de diverses mides que conformaran la retrospectiva de Plensa, des de les primeres creacions més desconegudes, íntimes i conceptuals dels anys noranta fins a l’actualitat. Tot sota el fil conductor de la relació de Plensa amb la literatura, i més concretament amb la poesia. No hi faltaran altres motius recurrents seus com el silenci, el somni, el desig, la música i la família.

La mostra ‘Jaume Plensa. Poesia del silenci’, organitzada per la Fundació Catalunya La Pedrera, es podrà visitar des del 31 de març fins al proper 23 de juliol. Recentment, Plensa ha inaugurat les noves portes del Liceu, ha debutat com a director escènic de l’òpera ‘Macbeth‘ al mateix Liceu, i ha reestrenat reformulades, les tres peces de la seva obra Escullera, a Nou Barris.