Jaume Plensa, director escènic Macbeth al Liceu

L’artista barceloní Jaume Plensa s’estrena com a director escènic d’una obra. Ho fa al Gran Teatre del Liceu amb una nova producció de ‘Macbeth’, de Verdi, la primera de les tres adaptacions de William Shakespeare en les quals va treballar el compositor italià.

En aquesta òpera Plensa concentra el seu imaginari artístic personal en una producció hipnòtica i fidel al text de l’òpera, en què es combinen diferents formats i materials per plasmar els símbols estètics del llenguatge més representatiu de l’artista. El vestuari també ha estat dissenyat per Plensa i transforma els personatges en escultures estilitzades d’acord amb el seu estil més pur.

Un documental sobre el procés creatiu

L’òpera s’estrenarà el 16 de febrer i estarà en cartell fins al 3 de març. Més endavant, la plataforma CaixaForum+ estrenarà a la primavera un documental que descobrirà el procés creatiu de Jaume Plensa durant nou mesos.

Els rols principals, els de Macbeth i Lady Macbeth, els interpretaran les veus dramàtiques més sòlides del moment: el baríton Luca Salsi i la soprano Sondra Radvanovsky. A més, el reconegut mestre Josep Pons s’encarregarà de dirigir aquest elenc.