La instal·lació de la primera peça de l’exposició de gran format de Jaume Plensa a La Pedrera ha despertat l’expectació de vianants i mitjans de comunicació. L’edifici de Gaudí ha fet un gran desplegament per col·locar l’escultura d’acer ‘Silent Music IV’, de 200 quilos i més de tres metres d’alçària. Per poder fer aquesta actuació amb una gran grua, s’ha tallat el carrer de Provença, entre Pau Claris i el passeig de Gràcia, des de les 7 h.

Una altre de les obres de Plensa que ja és al terrat de la Pedrera és l’escultura ‘Day-Night’, de vuit metres d’alçària i més de 400 quilos. Un homentatge al poeta valencià Vicent Andrés Estellés que es podrà veure des de diversos punts de la ciutat i que il·luminarà la nit barcelonina.

Vuit peces de gran format

En total, la nova exposició de Jaume Plensa constarà de vuit peces de gran format repartides pel terrat, les golfes, els patis i la façana de La Pedrera que establiran un diàleg amb l’edifici. La mostra “Jaume Plensa. Poesia del silenci” té com a fil conductor la relació de l’escultor amb la literatura i en especial amb la poesia. Tot i això, també apareixeran altres temàtiques recurrents en la seva trajectòria, com el silenci, el somni, el desig, la música i la família.

Un repàs de l’obra de Plensa

A més, els visitants podran conèixer el Plensa més desconegut, íntim i conceptual, amb tot un seguit de peces de petit format: “L’exposició fa un recull molt ampli de la meva obra des dels anys 80 fins avui. Hi ha peces que es coneixen menys i altres de més actuals que he fet gairebé per a aquesta exposició”, explica l’artista.

La mostra obrirà portes el 31 de març i es podrà visitar fins el 23 de juliol.