Expo Flasback a la Casa Padellas MUBHA

La Casa Padellàs, un palau del segle XVI, ha obert al públic com la Casa de la Història de Barcelona del MUBHA. Es tracta d’una de les noves subseus del Museu d’Història de Barcelona, situada al número 4 del carrer de Veguer, que ha renovat els espais després d’un any tancada per obres. L’espai s’ha reestrenat ara com un equipament museístic experimental. El projecte se centra a explicar l’evolució de la ciutat a través de la història urbana i del seu patrimoni.

“Barcelona flashback”

A la planta baixa hi ha l’espai Àgora BCN, que és una àrea pública i oberta a tothom sobre informació de la ciutat. Alhora, aquí hi ha el museu escola, un punt de trobada dels col·legis que visitin aquest palau.

A les plantes primera i segona es troba l’exposició permanent i experimental “Barcelona flashback”, que convida els visitants a veure els paisatges humans i urbans de diversos barris amb documents, objectes, arquitectura i paisatge. Segons el MUBHA, “és una manera diferent de veure i visitar la ciutat d’una forma interrogativa“. A la primera planta també hi ha l’espai Monografies urbanes, que està destinat a acollir les exposicions temporals. “Domènech i Montaner, urbanista” és la primera mostra que s’estrena en aquesta àrea. Fins al 18 d’abril l’accés a les exposicions és de franc.

Foto: Exposició “Domènech i Montaner, urbanista”
Foto: Exposició “Domènech i Montaner, urbanista

Una planta amb dos miradors urbans

A la planta superior, els espais estan dedicats a l’estudi i les seves manifestacions públiques en diferents formats. Hi ha una biblioteca arxiu, i també s’hi faran cursos i seminaris. A banda, un dels atractius de l’últim pis seran dos grans miradors urbans gratuïts que estaran oberts al públic.