Aquest dijous al vespre a l’església de Sant Vicenç de Sarrià es farà l’acte de presentació del projecte de l’orgue nou. Hi participaran diversos sarrianencs, com el periodista Francesc Rosaura, l’actor Juanjo Puigcorbé o el pallasso Tortell Poltrona, i també hi actuaran l’Orfeó Sarrianenc i el cor Dyapason. La parròquia ha volgut presentar-ho als veïns i entitats perquè es facin seu el projecte, tal com explica el rector Salvador Bacardit: “Volem que l’orgue també tingui projecció de cara a enfora, de cara al barri. La dimensió cultural i musical de Sarrià té molta tradició i serà una manera de poder fer després concerts d’orgue, podran venir els estudiants de les escoles de música del barri, de Barcelona en general”.

El nou orgue ha estat dissenyat per l’orguener d’arrels sarrianenques Albert Blancafort, també autor de l’orgue de Montserrat. L’organista de l’església, Manuel Rodríguez, també ha col·laborat en el disseny: “L’orgue actual disposa de 476 tubs i el nou en tindrà 2.360 i una col·lecció de 36 registres, mentre que el d’ara només en té 15. Només per això ja serà molt millor pel que fa a so, permetrà la interpretació històrica musical des del Renaixement fins a l’època contemporània”.

Apadrinar els tubs de l’orgue

Els veïns i entitats que vulguin col·laborar-hi podran comprar un tub per una quantitat que oscil·la entre els 60 i els 1.500 euros, i el seu nom quedarà escrit en un panell a l’entrada de l’església. Tot i que s’aprofitaran els tubs de l’orgue actual, el nou tindrà un cost de 700.000 euros i es preveu que estigui construït d’aquí a dos anys.

Massa petit per a l’església

L’orgue actual es va adquirir l’any 1940 i provenia d’una casa particular. El que hi havia anteriorment va ser cremat durant la Guerra Civil. Per aquest motiu no era un orgue fet per a una església i, tal com afirma Rodríguez, és massa petit per a un espai com Sant Vicenç de Sarrià. L’última gran reparació es va fer el 1982, però no va ser suficient. Ara se substituirà aquest de tipus pneumàtic, que requereix més manteniment, per un de mecànic.