Tapes típiques d’Andalusia com calamars, patates braves, pernil i botifarró són alguns dels plats que els assistents demanen en qualsevol dels centenars de parades repartides pel recinte, de 87.000 metres quadrats. A més a més, en cadascuna de les 70 parades de les entitats participants també es poden veure actuacions de ball en directe, tocant tots els “palos” del flamenc i evidentment convidant tothom a gaudir de les sevillanes.
L’espai està repartit en tres àrees diferenciades: el Real, on es troben les casetas de les entitats, les zones de restauració i els espais comercials; un petit auditori que serveix de cordó umbilical unint la plataforma del Zoo Marí i la zona del Real; i la zona d’esbarjo, que disposa d’una superfície de 29.500 metres quadrats. La majoria d’entitats són d’origen andalús, però sobretot a les zones de restauració també hi ha parades on els assistents ballen a ritme de reggaeton.
Aquest any la fira ha iniciat una prova pilot amb diferents operadors per atraure turistes a la ciutat i augmentar així també el nombre d’assistents, tot oferint la visita a la Feria com una excursió més. També s’han apujat lleugerament els preus per tal d’evitar -diuen- pèrdues econòmiques, s’ha augmentat el nombre d’accessos i es tancarà una hora abans per no molestar els veïns. L’esdeveniment va ser inaugurat divendres pel president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i s’allargarà fins al pròxim diumenge.
La Feria de Abril de Catalunya és organitzada per la Federació d’Entitats Culturals Andaluses de Catalunya (FECAC), guanyadora del concurs públic que va fer l’Ajuntament per adjudicar-la. N’ha quedat fora la Fundació FECAC, desvinculada des de fa anys de l’anterior i que manté obert un litigi als tribunals des que fa dos anys les dues entitats van coorganitzar la Feria.