Capturar el pas del temps i fer-lo immòbil. Aquest és l'objectiu del recull de retrats d'Ignasi Marroyo i els seus amics, que reflecteix tot tipus d'estils i èpoques des de la meitat del segle passat fins a l'actualitat. En total, són 54 imatges de temes tan diversos com la maternitat o la guerra. Les fotografies s'exhibeixen en grups de tres: una de Marroyo i les altres d'algun dels seus companys de professió. Cada una de les peces transmet la subjectivitat del seu autor. IGNASI MARROYO, fotògraf "S'han expressat a la seva manera. Cada foto expressa el sentiment de cadascú. I per tant, això és per mi una de les coses més importants... El saber que tot ho fan de cor." L'exposició també ret homatge a Marroyo i a la seva llarga trajectòria professional, iniciada a finals dels anys 40. La mostra es podrà veure a l'Agrupació Fotogràfica de Catalunya fins al 7 de maig.

Guerra, maternitat, personatges cèlebres o infantesa. L’exposició recull fotografies de temes molt diversos, realitzades per Ignasi Marroyo i altres fotògrafs vinculats d’alguna manera amb l’autor: des d’amics de Rubí i “El Gra”, fins als del seminari de fotografia i periodisme d’Albarracín, passant pels companys de l’Agrupació Fotogràfica de Catalunya, els d’“El Mussol” i els del Foto Club Terrassa. Per aquesta raó, la mostra de retrats està estructurada en grups de tres imatges: una del mateix Marroyo i les altres de companys seus de professió.

En total són 54 imatges que reflecteixen la immobilització del temps. La mostra vol transmetre com a través de l’art fotogràfic, el cos retratat queda congelat i es transforma en un objecte permanent, que no es veu afectat pel pas del temps.

L’amfitrió de l’exposició, Ignasi Marroyo, considera que és tot un orgull comptar amb un recull tan heterogeni com aquest on les fotografies revelen la subjectivitat de cada autor. “S’han expressat a la seva manera. Cada fotografia manifesta el sentiment de cadascú. I per mi, saber que tot ho fan de cor, és una de les coses més importants.” La mostra reflecteix l’admiració de l’autor pels retratistes del segle XX, ja que aquest tipus de fotografies transmeten l’estat d’ànim del subjecte, el caràcter i l’entorn.

Al llarg de la seva trajectòria professional, Marroyo ha elaborat un fons fotogràfic que s’emmarca dins de la Nova Avantguarda Catalana, un moviment essencial per entendre l’art català entre els anys 50 i 60, i que es conserva a l’Arxiu Nacional de Catalunya des del desembre de 2011. L’any 2014, ja va ser guardonat amb la Creu de Sant Jordi i aquest any, la mostra “Ignasi Marroyo i amics: retrats” també ret homenatge al llarg recorregut del fotògraf català.

L’exposició es podrà veure a la Sala Bruno Argemí de l’Agrupació Fotogràfica de Catalunya fins al 7 de maig.